Home Bots & Brains OutSystems komt met AI-assistent voor applicatieontwikkeling

OutSystems komt met AI-assistent voor applicatieontwikkeling

door Pieter Werner

Low-code softwarebedrijf OutSystems gaat artificial intelligence en machine learning inzetten in zijn software om het bouwen van applicaties te versnellen en vergemakkelijken. De AI-assistent helpt ontwikkelaars om de volgende beste actie te bepalen in het ontwikkelproces. De assistent maakt daarvoor gebruik van miljoenen geanonimiseerde code- en applicatiepatronen. De assistent is beschikbaar op het OutSystems-platform.

AI-initiatief

OutSystems kondigde twee jaar geleden al een groot artificial intelligence-initiatief aan; OutSystems.ai. Inmiddels heeft het bedrijf diverse methoden getest en verfijnd om met behulp van kunstmatige intelligentie het ontwikkelproces te versnellen en de kloof tussen business en IT te overbruggen. De lancering van deze nieuwe functie zorgt ervoor dat IT-professionals productiever zijn, terwijl zij citizen developers kunnen begeleiden in het ontwikkelproces.

Sneller ontwikkelen

António Alegria, head of artificial intelligence bij OutSystems: “Wij streven ernaar om applicatieontwikkeling honderd keer sneller te maken. Om dat te bereiken moeten intelligente tools het werk van ontwikkelaars en business professionals versterken. Met behulp van een groot intern onderzoek en de samenwerking met diverse onderzoeksinstellingen zijn we erin geslaagd om een AI-assistent te creëren die professionals ook echt helpt om productiever en effectiever te zijn. We verwachten veel meer op dit gebied in 2020, want we zijn pas net begonnen.

Boskalis

Een aantal klanten hebben vervroegd toegang gekregen tot de AI-assistent en erkennen de voordelen. Zo ook Vincent Koning, software engineer bij Koninklijke Boskalis Westminster: “Ik heb de AI-assistent voor het eerst geprobeerd. Acties die vroeger vijf minuten zoekwerk en veel muisbewegingen kostten, duurden nu slechts één seconde. De assistent raadde precies wat ik wilde doen, heel indrukwekkend! Bovendien kan ik hierdoor blessures door overbelasting voorkomen én langer doorwerken, omdat ik de muis minder intensief hoef te gebruiken.”

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant