Home Bots & Business ‘Ons doel is nóg meer impact maken bij onze klanten’

‘Ons doel is nóg meer impact maken bij onze klanten’

door Marco van der Hoeven

Robotic Process Automation (RPA) is een uitstekende oplossing om werk efficiënter te laten verlopen en medewerkers te verlossen van repetitieve taken.  Om die taken samen te integreren in één slimme overkoepelde oplossing en snel applicaties te maken, wordt  steeds vaker low-code gebruikt. Daarom wordt Tacstone Technology officieel partner van low-code marktleider Mendix.

“Wat we als Tacstone Technology al jaren doen bij onze klanten is werk automatiseren”, zegt Senior Manager Sander Terhorst. “We doen dat onder meer met software robots, en zijn daarom Gold Partner, binnenkort Platinum Partner, van UiPath. Ons doel is om nog meer impact bij klanten te maken, en dat kan door van individuele taken naar echte procesoptimalisatie te gaan.”

“Processen bij onze klanten bestaan in praktijk vaak uit allemaal losse stappen, die we nu individueel met Robotic Process Automation (RPA) automatiseren. Maar juist met goede applicatie eromheen kunnen we het hele proces in één keer vangen en waar nodig direct optimaliseren. Daar komt low-code om de hoek kijken.”

Synergie tussen de platformen

Twee sectoren waar RPA en low-code goed samengaan zijn de zorg en de industriesector. Terhorst: “Een belangrijke overeenkomst tussen die twee sectoren is dat ze allebei vaak werken met relatief verouderde systems of record, zoals de EPD’s bij zorginstellingen en ERP in de industrie.”

“Die on-premise systemen zijn vaak niet goed te koppelen, dus om daar low-code-toepassingen effectief neer te zetten, heb je vaak weer een robot nodig om de onderliggende systemen goed te automatiseren. Er is dus heel veel synergie tussen de twee platformen.”

Impact door low-code

De samenwerking met Mendix is niet nieuw. “We hebben low-code al met succes bij verschillende klanten van ons ingezet. Daar zagen we direct wat voor impact het had op hun business. Wat ik zo mooi vind aan low-code is dat je in zeer korte tijd een complete oplossing kunt aanbieden. Dat is echt de kracht van low-code. Het is geen softwareproject van een half jaar tot een jaar, maar kan binnen een paar weken al leiden tot een volledig functionerende applicatie.”

“Bij de eerste projecten die we doen is na één of twee sprints de reactie van klanten al ‘Wow, staat dit allemaal al?’ Dat is natuurlijk wat je wilt: blije reacties krijgen en verbazing opwekken.”

Low-code in de zorg

Zo wordt low-code momenteel onder meer gebruikt voor het ontwikkelen van een planapplicatie voor de thuiszorg. “Dit is een mooi voorbeeld van de kracht van low- code. Uiteraard hebben zij een EPD met een eigen applicatie, ontwikkeld door de EPD leverancier. Omdat zij dit voor tientallen, soms honderden of duizenden verschillende bedrijven moeten maken, moeten deze oplossingen heel standaard zijn.”

“Wat je dan vaak ziet, is dat deze flexibele laag niet de juiste flexibiliteit biedt om goed aan te sluiten bij de specifieke planprocessen van zorginstellingen. Ook hier hebben we gezien dat wij in twee sprints met low-code al een goed werkende planoplossing hadden.”

“Deze oplossing kan automatisch voor periodes van één tot twee maanden vooruit 120 medewerkers plannen, met inachtneming van alle CAO-regels en eigen planregels. Voorheen was onze klant met negen verschillende teams een volle dag bezig om deze puzzel te leggen. Dat gebeurt nu met één druk op de knop, en is in tien minuten geregeld. Naast deze tijdsbesparing hebben we de planning ook nog eens geoptimaliseerd, door de inzet van een open source AI model.”

Nog meer uitdagingen aanpakken

Hij vervolgt: “Het mooie van de samenwerking met Mendix is dat het van origine een Nederlands bedrijf is. En hoewel het een dochteronderneming is van Siemens, is het nog steeds in Rotterdam gevestigd. Dit maakt de contacten makkelijker. Binnen korte tijd zijn we een belangrijke partner geworden en de samenwerking met hun team, en dat gaan we nu formaliseren. Ze helpen ons echt om de propositie op te bouwen.”

“Voor onze klanten gaat dit betekenen dat we nog meer uitdagingen kunnen aanpakken. Als je alleen een hamer hebt, lijkt alles op een spijker. Ik denk dat we met de toevoeging van Mendix een nóg breder palet aan inefficiënties kunnen aanpakken, klanten beter kunnen helpen en meer impact kunnen maken bij hun digitale transformatie.”

Mendix combineren met RPA

Pieter Heeg, Partner Management Executive bij Mendix, voegt daaraan toe: “We merken dat low-code steeds belangrijker wordt, ook in de gezondheidszorg. Dankzij ons partnership met Tacstone versterken we onze positie in verschillende sectoren zoals zorg, onderwijs, industrie en financiële dienstverlening. Met Mendix in het portfolio kan Tacstone haar klanten nog beter ondersteunen in hun digitaliseringsproces.”

“Ook door Mendix te combineren met RPA en AI, dat al in het portfolio van Tacstone zit, kunnen we geavanceerdere en efficiëntere automatiseringsoplossingen bieden. low-code vult RPA aan door niet alleen repetitieve taken te automatiseren, maar ook door volledige end-to-end processen en complexe workflows te digitaliseren. Dit is cruciaal vanwege de complexiteit van de zorgprocessen en de noodzaak van strikte naleving van regelgeving.”

“Low-code biedt een flexibele en aanpasbare oplossing die kan bijdragen aan betere patiëntenzorg, verbeterde operationele efficiëntie en lagere kosten. Met low-code kunnen zorginstellingen ook beter inspelen op veranderende omstandigheden, zoals nieuwe wet- en regelgeving of pandemieën, waardoor ze veerkrachtiger en toekomstbestendiger worden. Wij zijn erg blij met dit partnership en kijken uit naar een lange succesvolle samenwerking met Tacstone.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant