ABB heeft een nieuwe campus van $100 miljoen geopend in New Berlin, Wisconsin, gericht op de uitbreiding van de productie van elektrische aandrijfsystemen en het verbeteren van de naleving van de Build America Buy America Act (BABAA). De nieuwe faciliteit moet ABB’s groei ondersteunen op de Amerikaanse markt – hun grootste markt wereldwijd – door elektrische aandrijftechnologie te produceren voor sectoren zoals energie, industrie, transport en bouw. De locatie fungeert als productieknooppunt en beschikt daarnaast over een digitaal Customer Experience Center, een Innovatielab en een eigen magazijn, wat volgens ABB zal bijdragen aan lagere transportkosten en vermindering van emissies.
Tijdens de gefaseerde openingsceremonie, bijgewoond door ABB-medewerkers, overheidsfunctionarissen, onderwijzers en media, werden de duurzame ontwerpelementen van de campus gepresenteerd. Tot deze elementen behoren geothermische verwarming, moderne HVAC-systemen en zonne-energie, die ABB zullen helpen zijn duurzaamheidsdoelen voor 2030 te behalen. ABB verwacht dat deze kenmerken het energieverbruik met meer dan 45% zullen verlagen en de afhankelijkheid van aardgas zullen elimineren door hergebruik van restwarmte.
Brandon Spencer, President van ABB’s Motion Business Area, gaf aan dat de investeringen in de faciliteit ABB in staat stellen om een gekwalificeerde beroepsbevolking aan te trekken, lokale toeleveringsketens te ondersteunen en dicht bij hun Amerikaanse klanten te blijven. Tuomo Hoysniemi, President van ABB’s U.S. Motion Business Area, benadrukte dat de faciliteit een stap is richting ABB’s doel om emissies te verminderen en duurzaamheid te bevorderen in de sectoren waarin ze actief zijn, evenals in hun eigen operaties.
De campus zal werk bieden aan meer dan 700 werknemers, met plannen om in de komende drie jaar nog eens 100 banen te creëren. ABB wil de ontwikkeling van de Amerikaanse arbeidsmarkt ondersteunen in samenwerking met onderwijsinstellingen. Kelly Kling, Site Leader van ABB U.S. Motion Business Drives, onderstreepte het belang van STEM-onderwijs om werknemers voor te bereiden op functies in elektrotechniek, werktuigbouwkunde, aanneming en automatisering.