Home Bots & Business Nieuwe MiR AMR Software

Nieuwe MiR AMR Software

door Pieter Werner

Mobile Industrial Robots (MiR) heeft op 18 oktober 2024 MiR Fleet Enterprise gelanceerd, een nieuw fleetmanagementsoftwarepakket dat is ontworpen om de schaalbaarheid, beveiliging en modulariteit van autonome mobiele robots (AMR’s) te verbeteren. MiR Fleet Enterprise biedt geavanceerde functies die specifiek zijn afgestemd op de groeiende eisen van klanten op enterprise-niveau, met name op het gebied van het optimaliseren van materiaalstromen en het verhogen van de productiviteit.

Het nieuwe softwareplatform van MiR bouwt voort op bestaande mogelijkheden door een meer geavanceerde en schaalbare oplossing te bieden voor het beheer van AMR-vloten. MiR Fleet Enterprise faciliteert verkeersbeheer en verbetert implementatieprocessen, waarmee MiR zich positioneert als een complete aanbieder van interne logistieke en materiaalbehandelingsoplossingen. De software is herontwikkeld met een focus op modulariteit, zodat het kan meegroeien met de behoeften van klanten en technologische ontwikkelingen.

Volgens Jean-Pierre Hathout, president van MiR, betekent het nieuwe platform een belangrijke stap vooruit voor de software van het bedrijf, met een overgang van een polling-gebaseerde API naar een efficiënter publish-subscribe model. Deze verschuiving maakt snellere gegevensuitwisselingen tussen systemen mogelijk, wat de prestaties verbetert en een solide basis biedt voor toekomstige ontwikkelingen. MiR Fleet Enterprise biedt een uitgebreide, cyberbeveiligde oplossing die de bruikbaarheid en innovatie van AMR-vloten waarborgt.

Cybersecurity is een belangrijke overweging geweest bij de ontwikkeling van MiR Fleet Enterprise. Nu AMR-systemen steeds vaker worden geïntegreerd in IT-omgevingen, bevat de software geavanceerde beveiligingsmaatregelen, waaronder single sign-on, audit logging en een verbeterd gebruikersrechtenbeheer, ontworpen volgens de IEC 62443 Deel 4-2 normen. Deze functies zijn bedoeld om bescherming te bieden tegen opkomende cyberdreigingen, waarmee MiR veilige en schaalbare AMR-oplossingen levert. Birol Esmer, hoofd softwareproductbeheer bij MiR, benadrukte de rol van het platform in het verbeteren van cybersecurity in snelgroeiende AMR-vloten.

MiR Fleet Enterprise biedt ook flexibele configuratieopties, zodat klanten de software kunnen aanpassen aan hun bestaande IT-strategieën. Deze aanpasbaarheid ondersteunt integratie met zowel moderne IT-infrastructuren als cloudomgevingen, waardoor de implementatie eenvoudiger wordt. Daarnaast is het platform ontworpen om grote AMR-vloten te beheren, met verbeterde communicatie tussen de managementsoftware en de individuele robots, zelfs bij het beheren van meer dan 100 eenheden.

De lancering van MiR Fleet Enterprise komt op een moment van snelle groei in de AMR-markt, waarbij wordt verwacht dat het aantal wereldwijde AMR-implementaties tegen 2027 de 2,7 miljoen eenheden zal overschrijden. De vraag naar schaalbare, veilige softwareoplossingen zal naar verwachting meegroeien met deze trend, en MiR speelt in op deze veranderende behoeften met zijn nieuwste oplossing.

Misschien vind je deze berichten ook interessant