Home Bots & Brains Geldprijs voor robotontwerp

Geldprijs voor robotontwerp

door Pieter Werner

Altair heeft de Global Student Contest 2024-2025 aangekondigd, een internationale competitie waarbij scholieren hun vaardigheden in robotica en mechatronica kunnen laten zien. Deelnemers maken kans op erkenning en een deel van de prijzengeldpot van ongeveer 30.000 dollar. De wedstrijd loopt van oktober 2024 tot juni 2025 en daagt scholieren uit om een robotica-toepassing naar keuze te optimaliseren, zoals een productierobot, robotarm of battlebot. Optimalisaties kunnen betrekking hebben op elektrische, mechanische en structurele onderdelen, evenals op prestaties en datagebruik.

Scholieren kunnen software van Altair gebruiken, waaronder Altair Inspire, Altair AI Studio en Altair PSIM, om hun projecten vorm te geven. Elk kwartaal zijn er prijzen te winnen, variërend van 2000 dollar voor de eerste plaats tot 500 dollar voor de derde plaats. De inzendingen moeten via een video worden ingediend waarin de aanpak en resultaten worden uitgelegd.

Altair biedt daarnaast drie FIRST-team sponsorships van elk 5000 dollar. Teams maken kans door korte video’s in te sturen waarin ze vertellen hoe ze de tools van Altair hebben gebruikt. Ook worden er drie studentambassadeurs benoemd, die tot 1000 dollar kunnen verdienen voor hun bijdrage als ambassadeur.

De focus van deze editie ligt op robotica, mede door de langdurige samenwerking van Altair met FIRST, een internationale non-profitorganisatie die jongeren via robotica-programma’s voorbereidt op de toekomst. Jim Ryan, vice-president van de academische programma’s bij Altair, benadrukt dat de technologieën van het bedrijf scholieren op alle niveaus ondersteunen bij hun professionele ontwikkeling. Scott Legasse, senior manager bij FIRST, voegt daaraan toe dat de wedstrijd scholieren praktische ervaring geeft in het bouwen van robotica-oplossingen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant