Home Bots & Business Nederlands bedrijf ontwikkelt robot-schrobzuigmachine

Nederlands bedrijf ontwikkelt robot-schrobzuigmachine

door Pieter Werner

i-team Global, een bedrijf gevestigd in Eindhoven, heeft op 1 oktober 2024 de i-walk geïntroduceerd, een robot-schrobzuigmachine voor vloerreiniging. De i-walk kan in één minuut worden voorbereid om driehonderd vierkante meter vloer te reinigen, wat de tijdsduur van schoonmaakwerkzaamheden aanzienlijk verkort. Voor de introductie had i-team Global al vijfhonderd exemplaren van het apparaat verkocht.

De i-walk biedt een oplossing voor problemen in de schoonmaaksector, zoals personeelstekorten en werkdruk, door de fysieke belasting van schoonmakers te verminderen en het risico op uitglijden te verlagen. Het apparaat gebruikt een waterterugwinsysteem dat het waterverbruik met zeventig procent vermindert en het gebruik van schoonmaakmiddelen beperkt. Het afzuigsysteem zorgt voor een korte droogtijd van oppervlakken.

De i-walk maakt zware, repetitieve taken lichter, waardoor schoonmaakpersoneel zich op andere werkzaamheden kan richten. Dit kan bijdragen aan een efficiëntere inzet van personeel in schoonmaakbedrijven die kampen met tekorten. Volgens ‘Frank van de Ven , oprichter en CEO van i-team Global, wil het bedrijf schoonmakers meer erkenning geven en tegelijkertijd de impact op het gebruik van water, energie en schoonmaakmiddelen verkleinen.

i-team Global ontwikkelt en verkoopt schoonmaakapparatuur voor de professionele markt en bedient klanten wereldwijd. Het bedrijf richt zich op het verbeteren van efficiëntie en duurzaamheid binnen de schoonmaaksector.

Misschien vind je deze berichten ook interessant