Home Bots & Business Markt voor Machine Vision groeit met 8,94 mld

Markt voor Machine Vision groeit met 8,94 mld

door Pieter Werner

De wereldwijde markt voor machine vision (MV) zal naar verwachting tussen 2024 en 2028 met USD 8,94 miljard groeien, volgens een recent rapport van Technavio. Dit komt neer op een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 10,87%, waarbij de markt wordt aangedreven door ontwikkelingen in automatisering en kostenbesparingen door verbeterde procesbeheersing.

De toenemende integratie van kunstmatige intelligentie (AI) en geavanceerde beeldtechnologieën, zoals 2D- en 3D-beeldvorming en thermische inspectie, spelen een cruciale rol in de herdefiniëring van de markt. Deze technologieën maken real-time besluitvorming mogelijk, verbeteren de productkwaliteit en verhogen de operationele efficiëntie.

Machine vision-systemen worden in diverse sectoren toegepast, waaronder de productie, gezondheidszorg, landbouw en auto-industrie, voor taken zoals kwaliteitscontrole, foutdetectie en assemblagenauwkeurigheid. De adoptie van thermische inspectietechnieken zal naar verwachting de toepassingen van MV-systemen verder uitbreiden, ondanks de hogere kosten en complexiteit die hiermee gepaard gaan.

De markt staat echter onder druk door hevige concurrentie, met een groeiend aantal leveranciers die vergelijkbare oplossingen aanbieden, wat leidt tot prijsoorlogen en kleinere winstmarges. Deze concurrentie wordt verder aangewakkerd door de snelle technologische vooruitgang, zoals de verschuiving van standaard naar slimme camera’s, en de vraag naar betaalbare oplossingen. Belangrijke spelers in de markt, zoals Cognex Corp., Sony Group Corp., Teledyne Technologies Inc. en Toshiba Corp., proberen zich te onderscheiden door innovatie en het aanbieden van toegevoegde waarde.

Ondanks deze uitdagingen zal de MV-markt naar verwachting blijven groeien, aangezien industrieën blijven streven naar meer automatisering en datagestuurde besluitvorming. De integratie van AI en het Internet of Things (IoT) vergroot bovendien de mogelijkheden van MV-systemen, waardoor een efficiënter gebruik van activa mogelijk wordt en stilstand wordt verminderd. Het rapport benadrukt het belang van gekwalificeerde professionals voor de installatie, het onderhoud en de optimalisatie van deze systemen, evenals de rol van regelgeving en industrienormen in het ondersteunen van de marktgroei.

Zie ook

Live: Robots kunnen nu transparante en licht-absorberende objecten detecteren

 

 

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant