Home Geen categorie Nieuwe SCHUNK ROTA-ML flex 2+2

Nieuwe SCHUNK ROTA-ML flex 2+2

door Pieter Werner

SCHUNK heeft de ROTA-ML flex 2+2 klauwplaat, een handbediende vierklauwplaat, vernieuwd. De klauwplaat, oorspronkelijk geïntroduceerd in 2020, is nu platter, lichter en flexibeler. Met een reductie van de hoogte met 30 procent en een gewichtsbesparing van 40 procent bij diameters vanaf 500 millimeter, maakt het ontwerp hogere tafelsnelheden en de bewerking van grotere werkstukken mogelijk. Dit verbetert de efficiëntie en breidt de toepassingsmogelijkheden uit.

De ROTA-ML flex 2+2 is ontworpen om verschillende werkstukgeometrieën, zoals ronde, kubusvormige en onregelmatige vormen, precies en efficiënt vast te klemmen op frees- en draaimachines. De klauwplaat beschikt over een gepatenteerd aandrijfconcept dat een compensatieslag van 12 millimeter per klauw biedt, wat een breed scala aan opspanmogelijkheden ondersteunt.

Daarnaast is de klauwplaat voorzien van speciale afdichtingen die zorgen voor verminderde slijtage en langere onderhoudsintervallen. Deze afdichtingen beschermen tegen stof en spanen, terwijl ze voorkomen dat vet weglekt en de klemkracht afneemt. Een indicatiepin helpt bij het correct opspannen van werkstukken door het optimale spanbereik aan te geven.

De vernieuwde ROTA-ML flex 2+2 is beschikbaar in acht verschillende maten, met diameters van 260 tot 1200 millimeter. Dankzij de verbeteringen in gewicht, flexibiliteit en onderhoudsvriendelijkheid blijft de klauwplaat een veelzijdige optie voor uiteenlopende bewerkingsprocessen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant