Home Bots & Business AI voor duurzame voertuigproductie

AI voor duurzame voertuigproductie

door Pieter Werner

Altair gaat AI inzetten om voertuigproductie duurzamer te maken als onderdeel van het PIVOT-project, een initiatief ter waarde van £5,8 miljoen, ondersteund door Innovate UK en het Advanced Propulsion Centre (APC). Het project is gericht op de ontwikkeling van volledig gerecyclede aluminiumconstructies die lichter zijn en aanzienlijk minder koolstofemissies genereren. Met de AI-gestuurde simulatiesoftware kunnen deze componenten tot 30% minder wegen, terwijl de ingebedde koolstofemissies met 95% worden verminderd.

Het PIVOT-project, geleid door Sarginsons Industries, brengt diverse partners samen, waaronder Aston Martin, Brunel University London en GESCRAP, een specialist in metaalrecycling. Samen werken deze partijen aan oplossingen om gerecycled aluminium te gebruiken voor structurele toepassingen zoals chassissystemen. De AI-technologie van Altair speelt een rol bij het optimaliseren van de ontwerpen, waardoor de prestaties en produceerbaarheid worden verbeterd zonder afbreuk te doen aan de duurzaamheid.

Het project heeft als doel om zowel de ecologische voetafdruk van de voertuigproductie te verkleinen als de technische uitdagingen van gerecycled aluminium aan te pakken, wat een grote stap betekent in de richting van duurzamere productiemethoden binnen de auto-industrie.

Misschien vind je deze berichten ook interessant