Home Bots & Business Humanoïde Robots op World Manufacturing Convention

Humanoïde Robots op World Manufacturing Convention

door Pieter Werner

Op de Wereldconventie voor de Maakindustrie 2024, gehouden in het Hefei Binhu International Convention and Exhibition Center in Hefei, Anhui, waren diverse humanoïde robots te zien. Het evenement toonde verder innovaties op het gebied van automatisering, quantumcomputing en groene energie voor de maakindustrie.

Een van de aankondigingen was “Qijiang No.2” een robot van het Jianghuai Advance Technology Center. Deze humanoïde robot is 1,8 meter lang, weegt 60 kilogram en heeft 38 bewegingsvrijheden, waardoor hij verschillende taken kan uitvoeren. Tijdens de demonstratie liet de robot zien dat hij kleding kan vouwen, flessen openen, water inschenken en zich over oneffen terrein kan bewegen. Dit onderstreept de toenemende rol van humanoïde robots bij het automatiseren en slimmer maken van productieprocessen.

Ook andere technologieën kwamen aan bod tijdens de conventie. In de 3D-printzone werden nauwkeurige mechanische onderdelen en kunstwerken gepresenteerd, wat het potentieel van 3D-printen in de maakindustrie liet zien. De “Origin Wukong” supergeleidende quantumcomputer benadrukte de groeiende inzet van geavanceerde computersystemen in zowel onderzoek als industrie. Daarnaast presenteerde de Green Manufacturing Zone energiebesparende technologieën, gericht op het verlagen van uitstoot en het stimuleren van duurzame ontwikkeling.

Misschien vind je deze berichten ook interessant