Home Geen categorie NetApp integreert meer AI in Storage

NetApp integreert meer AI in Storage

door Pieter Werner

NetApp heeft de nieuwe All-flash NetApp ASA A-Series storagesystemen geïntroduceerd, die zijn ontworpen voor block storage-workloads. Deze systemen zijn bedoeld om organisaties te ondersteunen bij de modernisering van hun storage-infrastructuur, waarbij eenvoud in beheer, prestaties en betaalbaarheid worden gecombineerd. De ASA A-serie biedt functies zoals snelle implementatie en beheer, ondersteund door AI-gestuurde operationele mogelijkheden en integratie met VMware.

De systemen zijn ontwikkeld om prestaties te leveren met miljoenen IOPS, sub-milliseconde latency en herstelopties, waaronder NetApp’s Ransomware Recovery Guarantee. Daarnaast stelt NetApp dat de systemen kostenbesparend zijn, met een lagere initiële prijs en efficiëntievoordelen op lange termijn. Het bedrijf meldt dat het lage energieverbruik en de operationele eenvoud bijdragen aan lagere eigendomskosten.

Naast de ASA-systemen heeft NetApp ook nieuwe FAS 70- en FAS 90-systemen gepresenteerd, gericht op hybride flashopslag met aandacht voor kosteneffectieve dataopslag. Verder zijn er updates voor Cloud Volumes ONTAP, zoals ransomwarebescherming, en verbeteringen voor de cloudopslagdiensten van NetApp op Google Cloud en Azure. Ook zijn er nieuwe functies voor BlueXP, die het beheer van hybride multicloudomgevingen moeten vereenvoudigen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant