Home Bots & Business Pudu Robotics komt met semi-humanoïde robot

Pudu Robotics komt met semi-humanoïde robot

door Marco van der Hoeven

Pudu Robotics heeft de PUDU D7 geïntroduceerd, de eerste semi-humanoïde robot van het bedrijf, als onderdeel van hun strategie om hun aanbod in servicerobots uit te breiden. De robot zal naar verwachting in 2025 commercieel beschikbaar zijn en combineert mobiliteit en behendigheid dankzij zijn mensachtige bovenlichaam en robotarmen.

De PUDU D7 is 165 cm hoog, weegt 45 kg en is uitgerust met een bionische arm met 30 tot 50 graden bewegingsvrijheid, afhankelijk van de bevestiging. Hierdoor kan de robot taken uitvoeren zoals het bedienen van een lift en het vervoeren van voorwerpen. Met een omnidirectioneel chassis kan de robot zich stabiel voortbewegen met snelheden tot 2 m/s, zelfs op hellingen tot 10 graden, en meer dan acht uur continu functioneren.

De robot is ontwikkeld door Pudu X-Lab, de onderzoeksafdeling van Pudu Robotics, en wordt aangedreven door een hiërarchisch intelligentiesysteem dat zowel strategische als real-time taken beheert. Dit systeem stelt de PUDU D7 in staat zich aan te passen aan verschillende servicescenario’s en zijn prestaties voortdurend te verbeteren. Pudu Robotics beschouwt de D7 als een belangrijke stap in de vooruitgang van humanoïde robots en wil hiermee inspelen op uiteenlopende operationele behoeften in zowel de service- als industriële sector.

Felix Zhang, oprichter en CEO van Pudu Robotics, benadrukte de toewijding van het bedrijf aan innovatie en hun bredere strategie om gespecialiseerde semi-humanoïde en humanoïde robots te ontwikkelen. Dit sluit aan bij Pudu’s langetermijndoel om flexibele robotoplossingen te creëren voor verschillende industrieën, waarbij de nadruk ligt op databeveiliging en naleving van internationale normen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant