Home Bots & Business Robots Delta Electronics winnen design award

Robots Delta Electronics winnen design award

door Pieter Werner

Delta Electronics heeft de “Red Dot: Best of the Best” designprijs 2024 gewonnen voor zijn D-Bot Series Collaborative Robots (Cobots). Deze award wordt toegekend voor de bijdrage aan slimme productieoplossingen. De D-Bot Series, die eerder dit jaar werd gepresenteerd op de Hannover Messe, bestaat uit zes modellen industriële robots, elk met zes assen, een draagvermogen tot 30 kg en een reikwijdte van maximaal 1.800 mm. De cobots zijn compatibel met EtherCAT, Modbus en CODESYS, wat hen geschikt maakt voor uiteenlopende industriële toepassingen.

Veiligheid staat centraal bij de D-Bot Series, vooral in omgevingen waar robots samenwerken met mensen. Het ingebouwde “Reflex Safety”-systeem detecteert razendsnel contact en keert direct de beweging om om ongevallen te voorkomen. De cobots zijn ook uitgerust met geavanceerde sensoren, botsdetectie en voldoen aan de IP66-beschermingsnormen, wat hen beschermt tegen vervuiling en eenvoudig te reinigen maakt.

De Red Dot Award, opgericht in 1954, bekroont jaarlijks uitmuntend productdesign in diverse sectoren. Delta investeert meer dan 8% van zijn jaarlijkse omzet in onderzoek en ontwikkeling, wat hun focus op innovatie onderstreept. De prijsuitreiking vindt plaats op 10 oktober 2024 in Singapore, gevolgd door een tentoonstelling in het Red Dot Design Museum.

Misschien vind je deze berichten ook interessant