Home Bots & Business Schmalz neemt mGrip-productfamilie over van Soft Robotics

Schmalz neemt mGrip-productfamilie over van Soft Robotics

door Marco van der Hoeven

Schmalz heeft de mGrip-productfamilie overgenomen van het Amerikaanse bedrijf Soft Robotics, inclusief alle zachte vingergrijperconfiguraties, patenten en de bijbehorende knowhow. Schmalz breidt zo zijn marktpositie in de voedselverwerkingssector verder uit.

“De voedingsindustrie is een groeimarkt”, zegt Dr. Kurt Schmalz, Managing Shareholder van de Schmalz Group. “Met ons nieuwe portfolio vingergrijpers bieden we onze klanten nu naast een uitgebreid portfolio vacuümgrijpers ook vingergrijpers voor geautomatiseerde voedselverwerking aan.”

Dankzij hun modulaire opbouw zijn de grijpersystemen bijzonder flexibel in gebruik en kunnen ze eenvoudig en snel worden aangepast aan de wensen van de klant. Ze zijn de meest robuuste en veelzijdige optie voor de nauwkeurige handling van delicate voorwerpen die vanwege hun veranderende vorm moeilijk vast te pakken zijn. Bovendien kenmerken ze zich door hun hoge hygiënische geschiktheid, wat cruciaal is voor de voedingsmiddelenindustrie.

Toepassingen

Typische toepassingen zijn onder meer de directe verwerking van gebak, fruit en groenten, maar ook van vlees en vis. Dankzij de hoge kwaliteit past de mGrip-productfamilie perfect in het Schmalz-portfolio, dat staat voor toonaangevende producten op het gebied van vacuümautomatisering.

Met de overname van de mGrip-productfamilie zal Schmalz ook de bestaande productiefaciliteit in Boston, Massachusetts blijven exploiteren. “Door de bestaande infrastructuur in Boston voort te zetten, krijgen we snelle toegang tot de markt en kunnen we betrouwbare levering aan onze klanten blijven garanderen”, zegt Dr. Volker Schmitz, president en CEO van Schmalz USA, die ook leiding zal geven aan de vestiging in Boston. “De overname van deze productfamilie is een verder bewijs dat Schmalz blijft groeien als wereldleider in vacuümoplossingen voor industriële automatisering.”

Schmalz is onder meer leverancier van vacuümautomatisering en ergonomische handlingoplossingen.  Schmalz-producten worden over de hele wereld gebruikt, bijvoorbeeld in toepassingen in de logistieke sector, de auto-industrie, de elektronicasector, de meubelproductie en ook in de hout- en glasindustrie. Schmalz is vertegenwoordigd in meer dan 80 landen. Het familiebedrijf heeft meer dan 1.800 mensen in dienst zowel op het Duitse hoofdkantoor als in 31 dochterbedrijven wereldwijd.

Misschien vind je deze berichten ook interessant