Home Bots & Business Samenwerking Agility Robotics en Ricoh op het gebied van humanoïde robots

Samenwerking Agility Robotics en Ricoh op het gebied van humanoïde robots

door Pieter Werner

Agility Robotics, ontwikkelaar van de bipedale robot *Digit*, gaat samenwerken met Ricoh USA om de klantenondersteuning in Noord-Amerika te verbeteren. Deze samenwerking, een primeur voor humanoïde robots, maakt gebruik van Ricoh’s Service Advantage-programma en biedt extra ondersteuning aan gebruikers van Agility’s robots. Het doel is om de technologie en automatisering in magazijnoperaties efficiënter te beheren, nu deze sector steeds verder groeit.

Jim Kirby, Vice President van Ricoh North America’s Service Advantage-divisie, benadrukt het belang van goed functionerende robotica in een veranderende magazijnomgeving. Hij is enthousiast over de samenwerking en benadrukt de kracht van Ricoh’s wereldwijde ondersteuningsnetwerk om de operationele prestaties voor Agility’s klanten te waarborgen.

Ricoh, met meer dan 80 jaar innovatietraditie, biedt via zijn Service Advantage-programma oplossingen voor lifecycle management, waarmee bedrijven hun diensten kunnen uitbreiden, kosten verlagen en best practices kunnen toepassen. Onder de samenwerking zal Ricoh de *Digit* robots van Agility ondersteunen en het Agility Arc-cloudplatform, dat het beheer van *Digit*-vloten vereenvoudigt. De veelzijdige *Digit* is ontworpen voor logistieke taken in omgevingen waar mensen werken, en voert repetitieve taken veilig uit.

Rich Bohne, Chief Commercial Officer van Agility Robotics, stelt dat de samenwerking met Ricoh de klantenondersteuning zal versterken door experts in te zetten waar nodig, om zo de efficiëntie en veiligheid van de inzet van Digit te maximaliseren.

Misschien vind je deze berichten ook interessant