Home Bots & Business Universal Robots bij IMTS

Universal Robots bij IMTS

door Pieter Werner

Universal Robots gaat een nieuwe AI-gestuurde oplossing voor machinebediening lanceren tijdens de komende International Manufacturing Technology Show (IMTS) in Chicago. Deze technologie, geïntegreerd in het PolyScope X-platform van het bedrijf, maakt gebruik van NVIDIA Jetson en Isaac-versnellingsbibliotheken om de waarnemingsmogelijkheden van de cobots te verbeteren.

Dit stelt de cobots in staat om dynamische padplanning uit te voeren, waardoor ze efficiënt en veilig binnen machines kunnen navigeren zonder dat er uitgebreide configuratie door de gebruiker nodig is. Deze functionaliteit is vooral nuttig in situaties waarbij de exacte locatie van onderdelen onbekend is.

Het bedrijf zal tijdens het evenement ook verschillende andere cobot-toepassingen laten zien, waaronder lassen, afwerking, onderdeeltoevoer en laser markering. Deze innovaties weerspiegelen het groeiende gebruik van AI en machine learning in de productie-industrie, een trend die wordt bevestigd door een recente enquête onder 1.200 fabrikanten in Noord-Amerika en Europa, waarin meer dan de helft aangaf deze technologieën in hun productieprocessen te gebruiken.

Universal Robots zal verder hun uitgebreide serviceaanbod presenteren op IMTS, waaronder de verbeterde UR Care Serviceplannen. Deze plannen bieden preventieve service op locatie, reparaties ter plaatse en remote ondersteuning via het myUR-vlootbeheersportaal. De inspanningen van het bedrijf zijn gericht op het maximaliseren van de beschikbaarheid van cobots en het optimaliseren van prestaties voor hun klanten.

Daarnaast zal het UR+ ecosysteem, dat recentelijk de mijlpaal van 500 gecertificeerde producten heeft bereikt, tentoongesteld worden. Dit omvat een breed scala aan toepassingen, van visuele inspectie met behulp van AI tot geavanceerde lasoplossingen. De aanwezigheid van meer dan 60 collaboratieve robotarmen van Universal Robots op de IMTS-beursvloer onderstreept de groeiende invloed van het bedrijf in de markt voor collaboratieve robots.

Misschien vind je deze berichten ook interessant