Home Bots & Business Nieuwe FANUC Robots en Cobots op IMTS 2024

Nieuwe FANUC Robots en Cobots op IMTS 2024

door Marco van der Hoeven

FANUC zal zijn nieuwste robots, collaboratieve robots, fabrieksautomatisering en bewerkingsoplossingen presenteren op de International Manufacturing Technology Show (IMTS) 2024 in Chicago. Tot de nieuwe technologieën die worden geïntroduceerd, behoren de R-50iA Robot Controller en de 500i-A CNC, die zijn ontworpen om de prestaties, efficiëntie en veiligheid in productieprocessen te verbeteren.

Bezoekers van de FANUC-stand kunnen een breed scala aan collaboratieve robots voor gedeelde werkruimtes zien. Deze omvatten robots voor machinale bewerking, systemen voor het hanteren van zware lasten en geavanceerde lasdemonstraties, waarvan vele gebruikmaken van de nieuwe R-50iA Controller. Deze controller biedt een compact ontwerp, nauwkeurige baanbesturing en verbeterde cyberbeveiligingscertificeringen.

Daarnaast zal FANUC de FANUC Series 500i-A CNC voor het eerst introduceren aan het Noord-Amerikaanse publiek. Dit besturingssysteem is ontworpen om de bewerkingsprestaties te verbeteren met geïntegreerde 5-assige technologie en snellere verwerkingssnelheden. De functies van de besturing zijn afgestemd op zowel machinebouwers als CNC-gebruikers en ondersteunen eenvoudigere operaties, betere beveiliging en meer efficiëntie.

FANUC zal ook zijn nieuwe M-950iA/500 robot presenteren, die een belasting van 500 kg kan hanteren met een reikwijdte van 2.830 mm, en de M800/60-20B met mogelijkheden voor snel lasersnijden. Deze robots worden gedemonstreerd in toepassingen zoals roerwrijvingslassen en lasersnijden.

Daarnaast zal het bedrijf zijn nieuwste verticale bewerkingscentrum, de α-D28LiB5ADV Plus Y500, tonen, evenals zijn connected technologies, waaronder IoT-oplossingen zoals ZDT en MT-Linki. Deze tools stellen gebruikers in staat om gegevens van robots en bewerkingsmachines te analyseren om weloverwogen zakelijke beslissingen te nemen.

Naast het tonen van producten heeft FANUC onlangs een Automation Endowed Scholarship Fund van $1 miljoen aangekondigd in samenwerking met de SME Education Foundation. Deze beurs is bedoeld om de opleiding en certificering van toekomstige automatiseringstechnici en -ingenieurs te ondersteunen, en zo de arbeidsuitdagingen in de industrie aan te pakken. Paul Aiello, Director of Education voor FANUC America, benadrukte dat dit initiatief een stap is naar het voorzien van studenten in de vaardigheden die nodig zijn voor geavanceerde productie en automatisering.

Misschien vind je deze berichten ook interessant