Home Bots & Business Voedselproducerende robots voor vluchtelingencentra

Voedselproducerende robots voor vluchtelingencentra

door Pieter Werner

Circus Group heeft een intentieverklaring (MoU) ondertekend met het Duitse cateringbedrijf FLC Group voor de levering van 100 voedselproducerende robots, de CA-1, ter ondersteuning van opvangcentra voor vluchtelingen in Duitsland. Deze overeenkomst, vastgelegd in een Memorandum of Understanding (MoU), kan in de komende jaren naar verwachting zo’n 20 miljoen euro aan inkomsten genereren.

Het partnerschap begint met een bètatestfase in 2025, waarbij één CA-1-robot zal worden getest in een van de keukens van FLC Group. Deze proef zal helpen te bepalen hoe goed de robot in de operaties past. Als de test succesvol is, is het plan om tot 100 CA-1-robots uit te rollen naar verschillende keukenhubs.

Deze robots zijn ontworpen om tot 2.000 maaltijden per dag te bereiden in een compacte ruimte, wat de efficiëntie, hygiëne en consistentie van de voedselvoorziening in vluchtelingencentra en andere faciliteiten zoals opvanghuizen en verzorgingstehuizen ten goede zal komen.

FLC Group levert momenteel meer dan 150.000 maaltijden per maand aan vluchtelingencentra en opvanghuizen. Door de AI-gedreven technologie van Circus Group te integreren, willen ze hun operaties effectiever opschalen. De CA-1-robot zal hierin een cruciale rol spelen door in slechts zeven vierkante meter ruimte te opereren en tegelijkertijd op grote schaal maaltijden te leveren.

Hoewel de MoU de weg vrijmaakt voor een toekomstig contract, is het nog niet juridisch bindend. Circus Group, gevestigd in Hamburg, is gespecialiseerd in autonome keukensystemen en richt zich op het verbeteren van de toegang tot gebalanceerde voeding door middel van innovatieve AI-robotica.

Misschien vind je deze berichten ook interessant