Home Bots & Business AGIBOT presenteert vijf humanoïde robots

AGIBOT presenteert vijf humanoïde robots

door Marco van der Hoeven

Het Chinese AGIBOT heeft vijf nieuwe commerciële humanoïde robots geïntroduceerd in zijn  Yuanzheng en Lingxi series. Het gaat onder meer om de Yuanzheng A2, een interactieve servicerobot; de Yuanzheng A2-W, speciaal ontwikkeld voor flexibele productie; de zware Yuanzheng A2-Max; de Lingxi X1, een open-source robot ontwikkeld door Zhiyuan X-Lab; en de gespecialiseerde data-acquisitierobot Lingxi X1-W.

Naast deze nieuwe modellen presenteerde AGIBOT zijn roadmap voor embodied intelligence, aangeduid als G1-G5, en introduceerde het de AIDEA embodied intelligence datasysteem. Een bijzonder onderdeel van het evenement was de Lingxi X1 robot, die AGIBOT als volledig open-source product gratis beschikbaar stelt aan ontwikkelaars, inclusief toegang tot het ontwerpschema, softwareframeworks, middleware-broncode en basis operationele algoritmes.

Jiang Qingsong, partner en vice-president van marketingdiensten bij AGIBOT, zei dat de tweebenige  humanoïde robots van het bedrijf naar verwachting in oktober in massaproductie gaan, met een geschatte maandelijkse productie van 100 eenheden. Het bedrijf voorspelt dat de totale verzendingen dit jaar ongeveer 300 eenheden zullen bedragen, waaronder ongeveer 200 humanoïde robots en 100 robots met wielen. AGIBOT verwacht dat de uiteindelijke productiecijfers deze prognoses zullen overtreffen.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant