Home Bots & Business Investeringsmaatschappij neemt Comau over

Investeringsmaatschappij neemt Comau over

door Marco van der Hoeven

One Equity Partners (OEP) gaat een meerderheidsbelang verwerven in robotfabrikant Comau. Stellantis N.V., ontstaan uit de fusie van FCA en Groupe PSA in januari 2021, behoudt een minderheidsbelang. Met de investering van OEP krijgt Comau extra financiering om zijn activiteiten in Italië te versterken en uit te breiden naar verschillende sectoren. Het leiderschapsteam, waaronder Executive Chairman Alessandro Nasi en CEO Pietro Gorlier, blijft ongewijzigd.

Stellantis CEO Carlos Tavares verklaarde dat de overeenkomst Comau meer onafhankelijkheid moet geven, terwijl Stellantis zich kan richten op zijn kernactiviteiten in Europa. OEP-partner Ante Kusurin benadrukte het groeipotentieel van Comau en OEP’s ervaring met complexe transacties. Comau CEO Pietro Gorlier gaf aan dat de overeenkomst past binnen Comau’s strategie om verder te gaan dan de automobielsector en internationaal te groeien, terwijl de Italiaanse basis sterk blijft.

De deal wordt naar verwachting eind 2024 afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders en andere voorwaarden.

Misschien vind je deze berichten ook interessant