Home Bots & Business FANUC opent grote robotfabriek in VS

FANUC opent grote robotfabriek in VS

door Marco van der Hoeven

FANUC America heeft officieel zijn nieuwe West Campus-fabriek van 60.386 vierkante meter geopend in Auburn Hills, Michigan. Dit is een investering van $110 miljoen op 27 hectare grond. Deze uitbreiding brengt FANUC America’s totale oppervlakte in Michigan op meer dan 185.800 vierkante meter en maakt deel uit van het strategische plan van het bedrijf om industriële automatisering in Noord-Amerika te versterken.

De nieuwe faciliteit zal geavanceerde productproductie en op maat gemaakte automatiseringssystemen ondersteunen. Daarnaast bevat het magazijnruimte voor meer dan 6.000 snel leverbare robots en tienduizenden onderdelen. Sinds 2019 heeft FANUC America meer dan 400 banen gecreëerd in Michigan en meer dan $187 miljoen geïnvesteerd, inclusief een 42.831 vierkante meter grote North Campus-faciliteit en nieuwe hoofdkantoren in Mexico en Canada.

Mike Cicco, President en CEO van FANUC America, benadrukte de groeistrategie van het bedrijf en de inzet voor de toekomst van automatisering en robotica. Hij wees erop dat de uitbreiding FANUC in staat stelt haar klanten beter te ondersteunen met geavanceerde robot- en automatiseringsoplossingen, wat de efficiëntie in verschillende sectoren zal verbeteren.

Daarnaast is FANUC America van plan om een voormalig rechtengebouw op de West Campus-locatie te renoveren om de FANUC Academy op te richten, die de grootste bedrijfsrobotica- en industriële automatiseringsopleidingsfaciliteit in de VS zal worden. Deze initiatief benadrukt het belang van opleiding voor het behoud van een sterke productiesector in Noord-Amerika.

Quentin L. Messer, Jr., CEO van de Michigan Economic Development Corporation, prees de investering van FANUC en de positieve impact ervan op de economische ontwikkeling van Michigan. De openingsceremonie werd bijgewoond door verschillende staats- en lokale functionarissen, waaronder Messer, Jr.; Oakland County Executive David Coulter; en Auburn Hills burgemeester Brian Marzolf.

De robotica- en automatiseringstechnologieën van FANUC worden gebruikt in diverse sectoren, waaronder de automobielindustrie, lucht- en ruimtevaart, landbouw, consumentengoederen, voedsel, farmaceutica en magazijnbeheer.

Misschien vind je deze berichten ook interessant