Home Bots & Business Vandewiele zet magazijnrobots in

Vandewiele zet magazijnrobots in

door Pieter Werner

Vandewiele, een bedrijf gespecialiseerd in textielmachines, heeft aangekondigd samen te gaan werken met Exotec, leverancier van magazijnrobots. De samenwerking is gericht op de verdere automatisering van het magazijn van Vandewiele in Marke, België, door de introductie van het Skypod Systeem. Dit systeem moet de workflow en opslagruimte optimaliseren.

Vandewiele heeft decennialang gebruik gemaakt van een miniload systeem voor de opslag van kleine onderdelen. Door de toenemende diversiteit aan producten en groeiende productie-eisen voldeed dit systeem niet meer aan de prestatienormen. Een upgrade was noodzakelijk en het Skypod Systeem van Exotec werd als geschikte oplossing gekozen. Dit systeem maakt efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte door bakken te stapelen in rekken tot twaalf meter hoogte.

Het Skypod Systeem stelt de magazijnrobots, de Skypods, in staat om zich te verplaatsen en tussen de rekken te klimmen. Het systeem is volledig schaalbaar, wat betekent dat de opslagruimte in de toekomst kan worden uitgebreid. Daarnaast kunnen extra robots, pickstations en bakken eenvoudig worden toegevoegd.

De implementatie van het Skypod Systeem is afgestemd op de specifieke behoeften van het magazijn van Vandewiele. Het systeem omvat twee manuele pickstations, een bin interface en zestien Skypods. Deze robots stellen Vandewiele in staat om de benodigde onderdelen voor interne productie en kitting sneller en efficiënter te picken dan voorheen.

Thomas Van Esbroeck, manager van de Assembly Department bij Vandewiele, gaf aan: “We zijn erg enthousiast over onze samenwerking met Exotec. Het Skypod Systeem optimaliseert onze opslagruimte, waardoor ons magazijn met ons meegroeit. Het zal de productie stroomlijnen om beter te voldoen aan de groeiende vraag van onze klanten.”

Wim Vermeir, Senior Sales Executive bij Exotec, voegde toe: “Wij zijn verheugd over de samenwerking met Vandewiele, die opnieuw de veelzijdigheid van het Skypod Systeem belicht. Naast het gebruik ervan voor efficiënte distributie van producten, biedt het ook een waardevolle oplossing om interne productieprocessen te optimaliseren, zoals bij Vandewiele.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant