Home Bots & Business ABB lanceert robot-controleplatform OmniCore

ABB lanceert robot-controleplatform OmniCore

door Marco van der Hoeven

ABB Robotics heeft OmniCore gelanceerd, een nieuw intelligent automatiseringsplatform dat is ontworpen om de productiviteit en flexibiliteit van bedrijven te verbeteren. Het OmniCore-platform maakt deel uit van een strategische investering van $170 miljoen die gericht is op het versnellen van geavanceerde en duurzamere automatiseringsoplossingen.

Het OmniCore-platform integreert AI, sensortechnologie, cloud computing en edge computing systemen in een enkele controle-architectuur. Deze integratie is bedoeld om autonomere en geavanceerdere robottoepassingen mogelijk te maken.

OmniCore biedt bewegingsprestaties met een nauwkeurigheid van minder dan 0,6 mm en snelheden tot 1.600 mm per seconde. Deze hoge precisie en snelheid maken nieuwe automatiseringsmogelijkheden mogelijk in sectoren zoals booglassen, montage van mobiele telefoon displays, lijmen en lasersnijden. Bovendien kunnen robots met het platform tot 25 procent sneller werken en tot 20 procent minder energie verbruiken vergeleken met de vorige controller van ABB.

De schaalbare, modulaire architectuur van OmniCore ondersteunt meer dan 1.000 hardware- en softwarefuncties, waardoor het veelzijdig is voor verschillende toepassingen, waaronder biotechnologie en bouw. Opvallende softwarefuncties zijn onder andere ABB’s Absolute Accuracy en PickMaster Twin, terwijl hardware-opties variëren van externe assen en visionsystemen tot veldbussen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant