Accenture en Mujin hebben nieuwe joint venture gevormd, Accenture Alpha Automation, die zich richt op de integratie van AI en robotica in de productie- en logistieke sectoren. Deze samenwerking heeft tot doel de activiteiten te stroomlijnen en het datagestuurde beheer te verbeteren.
Accenture heeft een belang van 70% in de onderneming, terwijl Mujin de resterende 30% bezit. Het hoofdkantoor van Accenture Alpha Automation is gevestigd in het Sumitomo Fudosan Azabu Juban-gebouw in Tokio.
Het primaire doel van Accenture Alpha Automation is het automatiseren van de managementinfrastructuur in productie en logistiek, waardoor bedrijven operationele gegevens uit deze sectoren kunnen integreren en benutten met hun bredere managementgegevens. Deze integratie heeft tot doel snellere en effectievere besluitvormingsprocessen mogelijk te maken en hyperautomatisering in productie- en logistieke activiteiten te bevorderen.
De rol van Mujin in deze onderneming is het inbrengen van zijn expertise op het gebied van industriële robotica en automatisering. Het platform van Mujin staat erom bekend dat het de inzet van industriële roboticasystemen mogelijk maakt zonder de complexe instellingen en integratie die doorgaans vereist zijn. De joint venture zal deze technologie, gecombineerd met de digitale engineering- en productiedienst van Accenture, Industry X, benutten om alomvattende oplossingen voor klanten te creëren.
Atsushi Egawa, hoofd van de activiteiten van Accenture in Japan, benadrukte de cruciale rol van productie in de Japanse economie en de potentiële impact van deze joint venture op het verbeteren van de efficiëntie en verfijning in zowel productie als logistiek. Hij benadrukte de bijdrage van de onderneming aan de datagestuurde transformatie van deze cruciale industrieën in Japan.
De CEO van Mujin, Issei Takino, verwoordde de missie van het bedrijf om industriële robots zowel intelligent als gebruiksvriendelijk te maken, waardoor de productiviteit wordt verhoogd en nieuwe waarde wordt gecreëerd, vooral in samenlevingen die te maken hebben met demografische uitdagingen zoals de vergrijzing. Takino beschouwt de joint venture als een platform om een paradigmaverschuiving in productie en logistiek te bewerkstelligen, beginnend in Japan en uiteindelijk wereldwijd uitbreidend.