Velodyne Lidar gaat Lidar-sensoren leveren aan AGROINTELLI, de producent van Robotti autonome landbouwvoertuigen. Robotti gaat de Velodyne Puck-sensoren gebruiken voor veilige en efficiënte navigatie op landbouwgrond. Dat gebeurt bij een breed scala aan apparatuur, zoals een precisiezaaimachine, mechanische tussenrij-wiedmachine en zaaimachine. Robotti voert nauwkeurige, locatiespecifieke landbouwwerkzaamheden uit, waaronder zaaibedbereiding, zaaien, wieden, bemesten, spuiten en maaien.
Robotti is geschikt voor conventionele en biologische boerderijen en voor natuurbehoud. Boeren kunnen de robot autonoom laten werken of hem handmatig bedienen vanaf een tablet met behulp van een app.
Compact
Velodyne Puck-sensoren bieden rijke 3D-computerperceptiegegevens die realtime detectie van objecten en vrije ruimte mogelijk maken, wat veilige navigatie en betrouwbare bediening ondersteunt. De Puck is een kleine, compacte lidarsensor die een bereik van 100 meter levert. Zijn betrouwbaarheid, energie-efficiëntie en surroundweergave maken het een ideale oplossing voor betaalbare autonome toepassingen met lage snelheid.
Productiviteit verhogen
“Robotti is een krachtig automatiseringstool om de landbouwproductiviteit te verhogen”, zegt Tommy E. Madsen, CTO, AGROINTELLI. “Het heeft dezelfde mogelijkheden als een kleinere tractor, maar kan de werkzaamheden zonder chauffeur voltooien. Velodyne’s lidarsensoren zijn essentieel om Robotti te helpen een nieuw agrotechnisch tijdperk te beginnen waarin autonome werktuigdragers commercieel duurzaam worden en geïntegreerd in de dagelijkse landbouwactiviteiten. ”
Innovatie
“AGROINTELLI-innovatie op het gebied van duurzame automatiseringstechnologieën en -apparatuur bepaalt de toekomst van de gewasproductie”, zegt Erich Smidt, Executive Director Europe bij Velodyne Lidar. “Robotti laat zien hoe Velodyne-sensoren precisie en veiligheid in autonome voertuigen mogelijk maken. Automatiseringstechnologieën zoals Robotti helpen het tekort aan gekwalificeerde arbeidskrachten voor landbouwbedrijven aan te pakken en de noodzaak om de teelt in het seizoen aan te pakken zonder gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken.